Clicky

The Data Creatives: Web Scraping as a Service. 

Wij bieden maatwerk scraping oplossingen om efficiënt en structureel product- en prijsinformatie van websites op te slaan, al vanaf  €99 per maand. Met geautomatiseerd webscrapen is het mogelijk om grote hoeveelheden data van websites te onttrekken en te standardiseren en geuniformeerd op te slaan. Web scrapen bespaart onze klanten niet alleen ontzettend veel tijd en inefficiëntie , maar stelt ze ook in staat om o.a. de concurrentie te monitoren, webshop aanbod te analyseren, informatie van consumentenmarktplaatsen op te slaan, telecom- & energievergelijkers te vergelijken en klant- en prospectinformatie te verrijken. 

 

Onze Scraping-as-a-Service abonnementen beginnen al vanaf €99 per maand all in - inclusief dagelijks onderhoud -  en data is toegankelijk via Excel, CSV, mail, Google Drive, DropBoxFTP, API of wordt indien gewenst rechtstreeks in een DataWarehouse weggeschreven.   Wij ontwikkelen ook eenmalige scrapers (zonder maandelijks abonnement) . Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie!

⋆ SME

  • < 100.000 datapunten p.mnd
  • 1 scraper
  • 95% uptime
  • €249 Start up fee

⋆ ⋆ ⋆ TAilor made

  • > 10 miljoen datapunten
  • 10+ scrapers
  • 99% uptime
  • no start up fee

 

Wat is web scrapen?

Web Scrapen (of data harvesting, spideren of crawlen) is een techniek waarbij software wordt gebruikt om informatie van webpagina's te extraheren, op te slaan en eventueel te analyseren.  Scrapen lijkt op web-indexering, waarmee een crawler of een 'bot' op een automatische manier de informatie verzamelt en uniformeert, de techniek die de meeste zoekmachines ook toepassen. Scrapen daarentegen focust zich vooral op de de omzetting van ongestructureerde data (meestal in HTML format)  naar gestructureerde data die kan worden bewaard en geanalyseerd in lokale databases, excel sheets of 'platte' bestanden.

 

Web scrapen wordt ook vaak ingezet voor het vergaren van data wanneer de aanbieder ervan deze niet op een gestructureerde manier weggeeft of verkoopt, zoals met een API wel het geval is. Voorbeelden van scrapen zijn online prijsvergelijkingen, verzamelen van contactgegevens, nieuwsartikelen, monitoring van weergegevens, detectie van wijzigingen aan websites, onderzoek en webdata-integratie.

 

Voor meer informatie mail naar info@thedatacreatives.com

 

 


tickets, reisprijzen en online veilingen

Met het scrapen van websites kan snel een waardevolle database worden aangelegd voor yield- en revenuemanagement . Houdt prijselasticiteit en aanbod in de gaten om zowel uw inkoop als sales op een data-driven manier te optimaliseren.

Competitive IntelligeNCE

Zorg ervoor dat uw concurrenten niet beter geprijsd zijn of sneller kunnen anticiperen dan u. Verhoog omzetmarges door het gebruik van gegevens waarmee de perfecte prijzen gevonden kunnen worden. 


LEAD GENERATION

Op basis van geautomatiseerd webscrapen bel- emaillijsten samenstellen en classificeren voor callcenters en andere marketingactiviteiten (bv. geautomatiseerde mailings). 

Nieuws & Beursinformatie

Bouw een live & historisch overzicht op van beurskoersen en/of nieuwsberichten door beurskoersen en nieuws sites te scrapen. Wij faciliteren allerlei koppelingen waardoor de data 'plug and play' beschikbaar wordt voor inhouse analisten of toepassing in andere processen.

 

Toezicht op distributeurs

Houdt uw saleskanalen onder controle. Zie welke distributeur uw prijslijsten negeert of onder afgesproken adviesprijzen werkt.  

 

Review Toezicht

Blijf op de hoogte van uw online reputatie en klantenwerving. Volg wat klanten zeggen over u en uw concurrenten. Door middel van web scrapen van reviews kan dit eenvoudig worden gedaan.

 


ONDERZOEKSGEGEVENS

Krijg direct uw research aan de gang. Door middel van maatplossingen in web scrapen kunnen wij kunnen u voorzien van een data feed in gewenste vorm voor zo goed als alle digitale bronnen. 

RISK AND COMPLIANCE

Verlaag uw kosten en data-entry risks. Ontvang automatisch wijzigingen in gestructureerde vorm.