Clicky

The Data Creatives: Web Scraping as a Service. 

Wij bieden maatwerk scraping oplossingen om efficiënt en structureel product- en prijsinformatie van websites op te slaan, al vanaf  €99 per maand. Met geautomatiseerd webscrapen is het mogelijk om grote hoeveelheden data van websites te onttrekken en te standaardiseren en geüniformeerd op te slaan. Webscrapen bespaart onze klanten niet alleen ontzettend veel tijd en inefficiëntie , maar stelt ze ook in staat om o.a. de concurrentie te monitoren, webshop aanbod te analyseren (bijv. door het tracken van EAN codes), informatie van consumentenmarktplaatsen op te slaan, telecom- & energievergelijkers te vergelijken en klant- en prospectinformatie te verrijken. 

 

Onze Scraping-as-a-Service abonnementen beginnen al vanaf €99 per maand all in - inclusief dagelijks onderhoud -  en data is toegankelijk via Excel, CSV, mail, Google Drive, DropBoxFTP, API of wordt indien gewenst rechtstreeks in een DataWarehouse weggeschreven.   Wij ontwikkelen ook eenmalige scrapers (zonder maandelijks abonnement) . Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie!

⋆ SME

  • < 100.000 records p.mnd
  • 1 scraper
  • 95% uptime
  • €249 Start up fee

⋆ ⋆ ⋆ TAilor made

  • > 10 miljoen records
  • 10+ scrapers
  • 99% uptime
  • no start up fee

 

Wat is web scrapen?

Web Scrapen (of data harvesting, spideren of crawlen) is een techniek waarbij software wordt gebruikt om informatie van webpagina's te extraheren, op te slaan en eventueel te analyseren.  Scrapen lijkt op web-indexering, waarmee een crawler of een 'bot' op een automatische manier de informatie verzamelt en uniformeert, de techniek die de meeste zoekmachines ook toepassen. Scrapen daarentegen focust zich vooral op de de omzetting van ongestructureerde data (meestal in HTML format)  naar gestructureerde data die kan worden bewaard en geanalyseerd in lokale databases, excel sheets, csv,- txt- , json-, xml- of andere soorten bestanden.

 

Web scrapen wordt ook vaak ingezet voor het vergaren van data wanneer de aanbieder ervan deze niet op een gestructureerde manier weggeeft of verkoopt, zoals met een API wel het geval is. Voorbeelden van scrapen zijn online prijsvergelijkingen, verzamelen van contactgegevens, nieuwsartikelen, monitoring van weergegevens, detectie van wijzigingen aan websites, onderzoek en webdata-integratie.

 

Voor meer informatie: neem contact op via info@thedatacreatives.com